Laster Arrangementer

FULLT: Byggeprosjekter som viser vei –Studietur i Oslo og Bærum - Fullført.

Et høyhus med naturlig ventilasjon. To kontorbygg som på hvert sitt vis demonstrerer sirkularitet i praksis. En testarena for fremtidens boligprosjekter. Sammen med FutureBuilt gjentar vi suksessen fra i fjor og inviterer til en kortreist studietur til fremoverlente byggeprosjekter i Oslo og Bærum.

På studieturen skal vi se og høre om byggeprosjekter som på ulike måter har tatt bærekraft på alvor. Tema som rehabilitering, endringsdyktighet, sosial bærekraft, klima og sirkulær materialbruk er noen av områdene vi får høre mer om. Flere av prosjektene vi besøkte i fjor er nå ferdigstilt, og på årets studietur besøker vi noen av høydepunktene fra fjorårets tur i tillegg til nye prosjekter. Bli med og lær av andres erfaringer.
Men vær rask med å melde deg på – fjorårets tur ble fort fulltegnet!

Program dag 1

  • Kristian Augusts gate 13
  • Med inntil 80 prosent ombruk av materialer har Kristian Augusts gate 13 redusert klimagassutslippene med 70 prosent, og prosjektet har gjort ombruk til et tema for hele byggebransjen. På studieturen viser vi frem noen av løsningene som er brukt. Vi har også invitert teknisk sjef for bygget til å dele erfaringer for hvordan det er å drifte bygget. Hva er erfaringene så langt? KA13 er et forbildeprosjekt i FutureBuilt.
    Utbygger er Entra ASA. Arkitekt er Mad arkitekter.
    Les mer om Kristian Augusts gate 13.

  • Hasle Tre
  • Hasle Tre er et fire etasjers høyt kontorbygg bygget i tre som ble kåret til Årets Trebyggeri 2022. Bygget er demonterbart og ombruksbart slik at materialene kan ombrukes i andre prosjekter i fremtiden. Prosjektet har mål om BREEAM-NOR Excellent. Utbygger er Höegh Eiendom og AF Eiendom. Arkitekt er Oslotre.
    Les mer om Hasle Tre.

  • Vollebekk torg og OBOS Living Lab
  • I det tidligere industriområdet på Vollebekk skal vi både se på torget og besøke OBOS sin Living Lab. På Vollebekk torg er det tatt flere sirkulære grep. Eksempelvis er rundt 1000 tonn granitt samlet inn fra restlagre til ulike leverandører og fra overskuddsmateriale i ulike byggeprosjekter for å brukes på torget. Vi skal også besøke OBOS Living Lab, et boliglaboratorium med 34 leiligheter og 44 beboere som utforsker nye teknologiske, sosiale og materielle løsninger og konsepter som kanskje blir en del av fremtidens boliger.
    Utbygger: OBOS. Landskapsarkitekt Vollebekk torg: Studio Oslo Landskapsarkitekter (SOLA)
    Arkitekt Living Lab: LPO Arkitekter
    Les mer om Vollebekk Torg og OBOS Living Lab.

  • Furuset hageby
  • Furuset hageby er en såkalt demenslandsby der beboerne skal få leve så fritt som mulig, samtidig som de blir tatt vare på. I dette prosjektet er det gjort store klimagassbesparelser på materialsiden ved hjelp av blant annet ekstrem-lavkarbonbetong, naturstein, trekonstruksjoner og bio-vinyl. I tillegg har prosjektet testet ut leirepuss som innvendig overflate i resepsjonsområdet. Anlegget har grønne tak, der det er etablert en turløype for beboerne, og takene skal også brukes for å håndtere overvann og energiproduksjon. Prosjektet har et mål om å oppnå sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent og er et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Beboerne flytter inn vinteren 2023/2024.
    Utbygger: Oslobygg. Arkitekt: 3RW og NORD Arkitekter.
    Les mer om Furuset hageby.

    Program dag 2

  • Vertikal Nydalen
  • Et helt spesielt bygg er i ferd med å reise seg i hjertet av Nydalen. Vertikal Nydalen er et 18 etasjers kombinasjonsbygg på 10 000 kvadratmeter som skal romme kontorer, boliger og serveringslokaler. Bygget er Norges første kombinasjonsbygg med naturlig klimatisering – det vil si at ventilasjon, oppvarming og kjøling i kontoretasjene skjer uten behov for tilført energi. Vertikal Nydalen er et forbildeprosjekt i FutureBuilt og involverer hele fire FoU-prosjekter. Prosjektet miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR, med mål om nivå Excellent for kontordelen. Innflytting høsten 2023. Utbygger er Avantor. Arkitekt er Snøhetta. Entreprenør og rådgiver er Skanska Teknikk/Skanska Norge.
    Les mer om Vertikal Nydalen.

  • Kommunegården i Sandvika
  • Kommunegården er et rehabiliteringsprosjekt som har oppnådd BREEAM-NOR Outstanding. Det er valgt flere energieffektive løsninger som oppgradering av bygningskroppen, solceller og et heissystem som gir strøm tilbake til nettet. De opprinnelige dekkene og bærekonstruksjonene av betong er beholdt, noe som har resultert i betydelig reduksjon i klimagassutslipp fra materialer, sammenliknet med om dette ble revet og erstattet med nytt. Utbygger: Bærum Kommunale Pensjonskasse. Arkitekt: Pilot Arkitekter.

    Les mer om Kommunegården Sandvika.

    NB: Det kan forekomme endringer i programmet.

    Praktisk info
    Pris for medlemmer i Grønn Byggallianse og prosjekter i FutureBuilt: 4300,- NOK eks mva og pris for ikke-medlemmer er 5750,- NOK eks mva.
    Prisen dekker transport mellom stoppene på studieturen, lunsj begge dager, samt middag torsdag kveld. Overnatting og reise til/fra Oslo er ikke inkludert i prisen, men noe deltagerne må ordne selv. Deltagerne vil selv dekke drikke underveis.

    Dato & tid

    Oslo og Bærum
    26. oktober 09:00 – 20:00
    27. oktober 09:00 – 12:30

    Priser

    4300,- for medlemmer av Grønn Byggallianse
    5750,- for ikke-medlemmer

    Påmeldingen er bindende. Avbestilling kan skje vederlagsfritt innen 2 uker før arrangementet. Etter dette blir deltaker belastet full deltakeravgift, med mindre det foreligger en sykemelding.
    Deltaker samtykker til at Grønn Byggallianse kan lagre personopplysninger også etter at gjeldende arrangement er avholdt, for å sende informasjon om andre relevante arrangementer på e-post. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake ved henvendelse til post@byggalliansen.no.

    Ved påmelding bekrefter deltakeren disse vilkårene.

    Steder
    Oslo og Bærum – . Norge