Veileder: Avanserte versus enkle tekniske systemer

De fleste moderne kontorbygg har omfattende tekniske installasjoner. Mange byggeiere opplever at dagens kompliserte tekniske anlegg ikke fungerer som de skal.

De fleste moderne kontorbygg har omfattende tekniske installasjoner. Mange byggeiere opplever at dagens kompliserte tekniske anlegg ikke fungerer som de skal. De ender med å få reklamasjoner, høyt energiforbruk og klager på inneklima. Kan en kraftig forenkling av ventilasjons-, oppvarmings- og kjølesystem være en smart løsning for å oppnå mer kostnadseffektive og miljøvennlige bygg?

Vi tror ulike grader av forenkling av tekniske anlegg er vel verdt å overveie. Målet med denne veilederen er å gi utbyggere råd om hvilken grad av forenkling som passer hvor, for å sikre bygg som er fleksible, har godt inneklima, lavt energibruk og som fungerer.

Robuste og fleksible løsninger er viktige grep for bærekraftige bygg. Kraftig forenkling av ventilasjons-, oppvarmings- og kjølesystem kan være en smart løsning for å oppnå dette. Riktig prosjektert og utført kan denne tilnærmingen også gi veldig lavt energibruk og godt inneklima. Avanserte ventilasjonssystem kan gi samme resultat, men mange byggeiere opplever at dagens kompliserte tekniske anlegg ikke fungerer som de skal. Mange byggeiere ønsker derfor svar på om det finnes alternativer.

Last ned publikasjonen her: