Vi søker endringsagenter

Skaper du endring?

For å løse klima- og miljøutfordringene må vi tenke nytt og samarbeide på nye måter. Nå søker Grønn Byggallianse deg som får til endring i praksis!

Har du vært pådriver for noe nytt i et prosjekt som gir mindre utslipp, er mer miljøvennlig, sparer penger og miljø? Har du kanskje tatt i bruk arbeidsmetoder, løsninger, verktøy eller materialer som har gjort et bygg litt mer bærekraftig?

Har du rett og slett fått til endring i praksis?

Ja – da er du nok en endringsagent og vi vil gjerne høre fra deg!

Hvorfor endringsagenter?

Grønn Byggallianse får i økende grad forespørsler om kompetanse innen miljø og bærekraft, og evnen til å få til endring kombinert med fagekspertise. Slike ressurser ønsker vi å synliggjøre.

Vi ser også et behov for et kompetansenettverk innen de områdene vi jobber med som del av vårt veikart, BREEAM, kurs, faglige råd ved påvirkningsarbeid osv. Endringsagenter vil kunne være ressurs i slik arbeid også.

Derfor etablerer vi nå et forum for endringsagenter. Forumet er for endringsagenter som er rådgivere, arkitekter, personer hos entreprenører, leverandører hos våre medlemmer. Det skal være en møteplass for å dele erfaringer, inspirere og lære av hverandre hvordan vi skal få til mer endring i praksis.

I tillegg til å etablere et forum for endringsagenter forbeholdt medlemmer, ønsker vi å bygge opp en oversikt over endringsagenter – en rådgiverpool med ressurser som kan og vil utfordre.

Hvem er en endringsagent?

En endringsagent er en som kan tilby sine rådgivningstjenester for salg og som;

 • kan dokumentere ved referanse at han/hun klarer å få til endrinig innen sitt fagfelt, i prosjekt, med en metode eller et verktøy
 • ønsker og kan dele sin kunnskap så flere ser verdien av endring til mer bærekraftige løsninger
 • ønsker å bli etterspurt av utviklere og prosjekt som «ekspert» innen bærekraftige løsninger, metoder og produkter

For å bli en endringsagent, må du først melde din interesse i skjemaet nederst på siden. Etter det, vil Grønn Byggallianse sende deg et skjema som du må kunne svare på. Er du medlem og kan dokumentere din evne til endring kan du delta i både forumet og stå på vår liste. De som ikke er medlem, kan fortsatt være på listen over endringsagenter dersom de kan dokumentere det vi ber om.

Hva får du?

Medlemmer som er endringsagenter får mulighet å møte likesinnede og dele ideer og erfaringer i forumet – det gir deg et nettverk av kontakter og kunnskap raskere.

Er du endringsagent og kan tilby rådgivningstjenester vil du stå oppført på vår liste. Det vil kunne gi muligheter for oppdrag hos de som ønsker å bli utfordret slik at dagens løsninger endres til noe bedre i sine prosjekter.

Hvordan blir du endringsagent?

For å melde interesse fyller du ut skjemaet under.

For å sikre at endringsagentene vi rekrutterer faktisk får til endring, er vi avhengig av at dere kan vise til kunder som kan bekrefte deres evne til å utfordre og få til endring i praksis.

Derfor må vi ha konkret informasjon fra deg om hva du har endret, samt kontaktinformasjon til en referanse som kan bidra med mer informasjon om nødvendig.

Jeg vil bli endringsagent

  Se liste over våre medlemmer her: https://byggalliansen.no/bli-medlem/vare-medlemmer/
 • Din referanse

  Her fyller du ut informasjon om en referanse som kan bekrefte hvor og hvordan du skaper endring innenfor området du har valgt.
  Kryss av for de områdene som din referanse kan bekrefte at du er endringsagent innen.
 • Prosjektet må være ferdigstilt.
 • Beskriv med maks 150 tegn hva problemstillingen er/hva kunden ønsket løst og hvilken endring du drev frem.
 • Samtykke

  For å bli endringsagent må du samtykke til at vi kan dele navn og epost i liste over endringsagenter og publisere informasjon om endringen du har gjort i eksempeldatabase på byggalliansen.no. Du må også bekrefte at kunden din har godkjent at informasjonen over kan kommuniseres eksternt.