Carl Berner Torg Bolig

Carl Berner Torg er et helt nytt kvartal, som består av tre bygg i inntil åtte etasjer. Byggene er formet som en hestesko, og har et lyst og trivelig gårdsrom med grøntanlegg i midten. Her er det bygget totalt 111 leiligheter og 3800 kvm næringslokaler. Boligene har blitt sertifisert BREEAM NOR Very Good.

Dette byggeprosjektet har vært en heldigital byggeplass med bruk av fullskala BIM. Samtlige aktører på byggeplassen har brukt digitale plattformer for å kommunisere og dokumentere. 

Peab har vært engasjert med flere virksomhetsområder, både som eiendomsutvikler, byggentreprenør, anleggsentreprenør og industrivirksomhet.

111 leiligheter og næringslokaler i underetasjen

Næringsdelen er etablert i første underetasje, som er delvis på bakkeplan. I andre underetasje er det parkeringskjeller, tekniske rom og leilighetsboder. Over butikkene er det anlagt et gårdsrom med grøntanlegg, som er omkranset delvis av de tre lamellbyggene med boliger. Det er også to felles terrasser på hustakene. De 111 leilighetene er på alt fra 44 – 190 kvm

Krevende grunnarbeid

I tillegg til mye forurensede masser under bakken som måtte fjernes, har prosjektet også vært avhengig av å stabilisere den bløte leiregrunnen på Carl Berner Torg med kalkpeler. Hele bygget er pelet til fjell, og ved hjelp av BIM har pelingen og bunnplatestøpet blitt gjort med stor presisjon. Forurensede masser ble kjørt bort til godkjent mottak, dette er i henhold til krav i forurensningsloven.

BREEAM NOR Very Good

Carl Berner Torg var et av de første boligprosjektene i Norge som ble BREEAM NOR-sertifisert. Prosjektet har oppnådd sertifiseringsgrad Very Good. 

Bærekraftige løsninger

– Fjernvarme og vannbåren gulvvarme

– Led-belysning

– Grønne tak og regnbed som drenerer regnvann- Fokus på bruk av giftfrie materialer 

– Balansert ventilasjon for optimalt innemiljø

– Klimavegger levert med krav om tilfredsstillelse av både varmeisolerende evne og byggets totale energieffektivitet.

– Et grønt gårdsrom i tillegg til grønne takterrasser. På takterrassene er det flott utsikt over Oslo. Her står det også små plantekasser hvor beboerne kan dyrke sine egne planter og urter

– Prosjektet ligger sentralt til ved et viktig kollektivknutepunkt

– Utstrakt bruk av teglstein, i samspill med lyst og mørk tre, som brukes i harmoni med metall og store glassflater. Resultatet er trendy arkitektur som vil tåle tidens tann.

Kilder:
PEAB
Bygg.no
Norskbyggebransje.no
buildingsupply.no

Foto:
PEAB

 

Om prosjektet