Laster Hendelser

Studietur til Trondheim

Studietur 10.-11. september: Trondheim

Vi gjentar suksessen fra 2017 og inviterer til studietur til Trondheim, der flere banebrytende prosjekter ferdigstilles denne våren.

I Trondheim skal vi besøke Powerhouse Brattørkaia, Scandic Lerkendal og Lysgården. Der skal vi finne ut hvordan prosjektene har gått og hvilke eventuelle utfordringer de ser for seg å møte på i tiden fremover.

Nord-Europas mest moderne kontorbygg

Lysgården vil bli Nord-Europas mest moderne kontorbygg. Som navnet tilsier, er lyset byggets bærende element, og bygget er konstruert slik at dagslyset benyttes optimalt. Bygget har solskjermingsløsningene fra Microshade, som vi besøkte på vår studietur sist høst. Takket være banebrytende teknologi vil bygget kunne styres og tilpasse seg etter prognoser og erfaringer under drift.

Du kan se en introduksjonsvideo av Lysgården her.

Norges største nybygde plusshus

Powerhouse Brattørkaia er Norges største nybygde plusshus, og vil gjennom driftsfasen generere mer energi enn det som blir brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og avhending av bygget. For å oppnå dette er alt konstruert med tanke på lavt energibruk i drift. I tillegg vil bygget oppnå klassifiseringen Breaam Outstanding.

I verdensklasse på energieffektivitet

Vil vi vil bo på Scandic Lerkendal, som er ett av verdens mest energieffektive hoteller. Der vil vi få en omvisning og presentasjon av erfaringer siden åpningen. Det er ikke alltid like enkelt å prøve å bruke minst mulig energi når kundene krever en hel annen komfort enn bygget ble planlagt for.

I tillegg jobber vi for å få på plass minst ett besøk til i løpet av juni. Detaljert program for studieturen vil bli lagt ut så snart det er klart.

Vi gleder oss til å utforske de moderne og «smarte» byggene i Trondheim!

Påmelding, priser og praktisk informasjon

Studieturen er kun for medlemmer i Grønn Byggallianse.

Pris: Kr. 9000,-. Dette inkluderer reise, overnatting og alle måltider.

Vi tilbyr mulighet for en god reise på nattoget til Trondheim, men det er åpent for å fly for dere som foretrekker dette.

Erfaring fra tidligere år har lært oss at flere ønsker å tilpasse reisen. Vi har derfor lagt til rette for at du booker det som passer best for deg ved påmelding til studieturen.

Begrenset antall plasser. Send en mail til post@byggalliansen.no for å melde din interesse for å delta. Nevn gjerne hvordan du vil reise til og fra Trondheim.

Eiendomsbesittere blir prioritert dersom interessen er større enn antall plasser ledig.

Illustrasjon: Lysgården i Trondheim.

Andre Kurs