/Smart og grønn mobilitet
Laster Hendelser

Slik kan det gjøres – eksempler fra forbildeprosjekter

Vi fortsetter vår serie frokostmøter i samarbeid med FutureBuilt. Møtene er gratis og åpne for alle, men påmelding er nødvendig.

Første møte i 2018 har tema:

Smart og grønn mobilitet

Når all trafikkvekst i byene skal tas gjennom kollektiv, sykkel og gange, og delingsøkonomien er en realitet, hvordan endrer dette måten vi må planlegge og prosjektere både områder og det enkelte bygg? Dette er tema for frokostmøtet 24. april.

Delingsøkonomien gir helt andre muligheter for å kjøpe mobilitet framfor kjøretøy og kollektive billøsninger har økt dramatisk de siste årene. Sykler er ikke bare sykler, men dukker opp i alle varianter med mulighet for både el, last og overbygg. Og hvordan skal folk motiveres til å gå og sykle og hvordan kan sykler parkeres sikkert? Alle kollektivreisende liker Ruter-appen, men vi har bare sett starten på hvordan ulike mobilitetsløsninger kan samordnes, tilrettelegges og gjøres smartere og enklere for brukeren.

Vi gir perspektiver på hva som vil skje de nærmeste årene innenfor smarte og grønne mobilitetsløsninger og hvordan dette vil utfordre regimet rundt både parkering og parkeringsnormer. Det blir også konkrete eksempler både på tilrettelegging i boligområde og mobilisering for endring av vaner. Møtet avsluttes med presentasjon av konsept for sykkelhoteller med høykvalitets sykkelparkering.

Program:

  • Framtidens mobilitet – hvordan ta høyde i byggeprosjekter for mobilitetsmønsteret om 5-10 år? Tommy Vestlie, Ruter
  • Fra privatbiler til mobilitet – inkludert i husleia Morten Rynning, CityQ
  • Grønne mobilitetspakker i Billingstad boligområde Thorbjørn Barrett Sele, Ferd Eiendom
  • Mobilisering og premiering for å gå, sykle og reise kollektivt Elisabeth Kolrud, Asker Eiendom
  • Bølgen sykkelhotell – sikker og lekker sykkelparkering Vegard Forbergskog, RFS arkitekter

Meld deg på her

Møtet blir streamet. Hvis du ikke kan komme på møtet, meld deg på til nettdeltagelse. Du kan bli med på direkten, eller se møtet i ettertid.

Tid: 24. april kl 8.30-10.00 Registrering og enkel frokost fra kl 8.00
Sted: Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27 på Majorstua i Oslo