/Frokostmøte: Bærekraftig liv mellom husene
Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Bildet: Dyrvik Arkitekter AS, Transborder studio, SLA og Bollinger & Grohmann

 

Grønn Byggallianse samarbeider med FutureBuilt i en rekke frokostmøter.
Tredje møte i 2018 har tema:

Bærekraftig liv mellom husene

Dette arrangementet er fullbooket, men du kan følge det via streaming. Streaming legges ut på Facebook-siden til Grønn Byggallianse.

 

Det finnes byer, bydeler og områder som vil besøker om og om igjen, tilbringer mer tid og føler oss mer vel i enn i andre. Områder som tilfører, inspirerer, er tilgjengelige, muliggjør sosial og kanskje kulturell utfoldelse. Hvorfor utgjør det så stor forskjell for oss og hva gjør et sted mer attraktivt enn et annet?

Det holder ikke lenger å kun snakke om bygningens form, arkitektoniske uttrykk og byggets brukere som en isolert institusjon. Et bygg og dets brukere vil alltid påvirke et område i større eller mindre grad og et område vil påvirke bygget og dets brukere.

På dette frokostmøtet i serien «Slik kan det gjøres» vil vi dele kunnskap om og vise eksempler på bærekraftig liv mellom husene. Med det mener vi omgivelser som både er attraktive for de som skal bruke dem, som er miljøvennlige og gir økonomisk merverdi.

 

Dette arrangementet er fullbooket, men du kan følge det via streaming. Streaming legges ut på Facebook-siden til Grønn Byggallianse.

Program

08.00 Frokost

08.30 Velkommen ved Grønn Byggallianse

08.35 Fra energibruk til mennesket i fokus: Hva, hvordan og hvorfor? Øystein Thorup, Avantor 

08.55 Å planlegge for opplevelser, sanser og tilhørighet: Arkitektens viktige rolle i utvikling av områder. Henning K Sunde, Rodeo Arkitekter

09.10 Sted og identitet: Betydning for helse og trivsel. Gunnar Riddersröm, NMBU

09.30 Boliger for alle: Fellesløsninger, delingsøkonomi og sosial bærekraft. Tor Evert Lindeland, OBOS

09.45 Helsemessig og sosial bærekraft – hvorfor så viktig? Presentasjon av de tre første kvalitetsprinsippene til Bygg 21. Tor Erik Danielsen, Arbeidstilsynet